Καλώς Ορίσατε > Νέα Πέραμος

Ελλάδα – Νέα Πέραμος

Η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα στο Νότιο Ανατολικό τμήμα της Ευρώπης. Η χώρα γεωγραφικά συνορεύει με την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Βουλγαρία και την Τουρκία. Τα φυσικά της σύνορα ορίζονται στο Αιγαίο πέλαγος, το Ιόνιο καθώς και την Λιβυκή θάλασσα.

  • Η χώρα συνολικά αγγίζει τα 132.000 τ.χλμ. εκ των οποίων τα 25.000 τ.χλμ. (περίπου 19%) αντιστοιχούν σε πάνω από 3000 νησιά, από το οποία κατοικούνται μόνο τα 87.
  • Η χερσαία επιφάνεια της Ελλάδας καλύπτεται κατά περίπου 80% από ορεινές γεωγραφικές τοποθεσίες και είναι χαρακτηρισμένη ως « βραχώδης ».
  • Η Ελλάδα είναι κράτος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας συμμετέχοντας ως μέλος της Ευρωζώνης που στο σύνολο της αποτελείται από 23 κράτη – μέλη.

 

Κλίμα

Κατά κύριο λόγο η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζεται από ήπιους και υγρούς χειμώνες και ζεστά με ξηρασία καλοκαίρια. Στα παραθαλάσσια μέρη οι χειμώνες είναι ελαφριοί με βροχές κατά καιρούς· χιονίζει πολύ σπάνια. Τα καλοκαίρια είναι κατά βάση ζεστά με ελάχιστες παροδικές βροχές. Λόγω του ορεινού της πεδίου η Ελλάδα ενδείκνυται και για χειμερινά αθλήματα, καθώς υπάρχουν και 19 περιοχές, διαφόρων μεγεθών, κατάλληλα διαμορφωμένες για χειμερινές αποδράσεις και ενασχολήσεις.